Què és l’Islam? (1)

Islam es una manera d’estar en el món. Es entendre que si bé tu no pots abastar tota la realitat, ella si que et travessa a tu. Tu pertanys a una realitat que no et pertany a tu.

En relació a la realitat de la qual formem part, tots som agents actius i passius. Ara bé, Islam es reconèixer que predomina la part passiva. Perquè? Doncs perquè per existir, depens. Simplement. El simple fet d’existir indica que la part passiva dels individus és preeminent en relació a la seva faceta activa.

Qui governa els teus impulsos i el teu món es la realitat, i tu estàs al seu servei. No ella al teu. La realitat, tot i que es modula per les nostres accions, modula les nostres, i en aquest intercanvi d’actuacions, la individual té menor força que la universal.

Islam és relacionar-se amb el món amb aquesta actitud

El bon musulmà no és algú que compleix bé unes normes determinades, ni tampoc és aquell que es reconeix com a tal i que s’anomena musulmà a si mateix. El bon musulmà –ho sàpiga o no; s’hi consideri o no– és aquell que es comporta com a tal, és a dir, respectuosament, humilment.

És el fet de mantenir l’actitud que he mencionat, és a dir, d’estar en l’estat de consciència que assumeix que la realitat transcendeix a l’individu el què determina que una persona és musulmana, ho reconegui o no.

L’individu no pot aspirar a abraçar tota la realitat, sempre hi haurà coses que li escaparan. En canvi, la realitat no podrà deixar mai d’impregnat tot l’individu. La realitat sempre sotmetrà a les persones, ho vulguin o no, u les persones mai podran sotmetre la realitat, ho vulguin o no. Això és Islam.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s