Algú de vosaltres ha vist mai algun ésser viu que no pertanyi a cap espècie?

Algú de vosaltres ha vist mai algun ésser viu que no pertanyi a cap espècie? Ho dic per allò de que estan en curs, evolucionant constantment, mudant d’espècie, sense arribar mai a convertir-se en exemplars finits. Però clar, jo miro totes les fotos d’animals que puc, i obro ben oberts els ulls sempre que estic a l’aire lliure, i m’adono que els exemplars que estan mudant no hi son mai enlloc, que tots pertànyen a una espècie o altra, i hi pertanyen d’una manera tan palmària que el nom reben, i cognom també, és en llatí, cosa que sembla indicar la seva pertinença a una categoria diferenciable de les altres.

Cada espècie és diferent a les altres de la mateixa manera que cada individu és diferent als altres: No hi ha ningú que estigui a mig camí entre si mateix i l’altre, i no hi ha exemplar que estigui a mig camí entre una espècie i l’altra. En moviment.

Això no treu que les espècies no es puguin adaptar a l’entorn, i tant que si. Aquesta és la gran aportació de Darwin. Els colibrís, per exemple, podran veure com creix el seu bec i gràcies a això esdevenen la única espècie capaç de beure el nèctar de certes plantes vermelles. Potser els humans perdrem els dits dels peus, i tindrem peus com pales, vés a saber, i els nostres caps seran en forma d’ou. Ni idea. El què si que sé és que mai cap ésser viu ha mort essent d’una espècie diferent a la qual pertanyia en néixer, ni cap mare ha parit a un animal d’una espècie diferent a la seva pròpia.

I no anar a dir allò de que per explicar l’evolució cal tenir en compte un llarg període temps, que cal mirar mooolt enrere, i que només amb aquesta immensa perspectiva temporal es pot contemplar l’evolució. Perquè? Doncs simplement perquè avui a la Terra hi conviuen prous éssers com per comprovar que cap escapa a una categoria concreta. Si la teoria és certa, els individus de cap espècie també hi haurien de ser, ara i aquí. De fet, haurien de ser majoria, i l’excepció seria pertànyer a una categoria definible. Els que diuen que venim del mico saben bé que els micos encara existeixen avui. I bé, aleshores potser cal preguntar-los perquè si avui efectivament hi ha micos, i també hi ha éssers humans, perquè caram no hi son els individus que fan de pont entre els micos i els humans. ¿On estan els micos que estan a punt d’esdevenir humans, i on estan els humans que son fills i néts dels micos? ¿On estan els individus que cursen entre una espècie i una altra i justifiquen la teoria de l’evolució, ara i aquí?

#pseudociència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s