L’ensenyança d’un mestre espiritual

Hi havia una vegada un voluntariós erudit, mogut per una inesgotable fam de coneixement, que va anar a trobar al mestre sufí Hamza Al-Qadiri Boutchich, i quan aquest el va rebre, li va exposar la raó de la seva visita: He viatjat per molts països, he visitat a grans mestres espirituals, i a tots ells els he preguntat el secret de la seva esenyança espiritual. Voldria que em digués quin és el secret que vostè transmet als seus deixebles.

Sayyid Hamza va assentir, i al cap d’una estona va respondre: Les meves paraules son senzilles i clares, en elles no cal buscar-hi un missatge amagat. Si vols descobrir el secret d’aquesta via, ves amb els foqara, els deixebles d’aquesta espiritualitat, el secret està en els seus somriures.

El secret està en els seus somriures, va dir, i és que és en els somriures on el secret  s’amaga… o es manifesta, perquè potser es tracta d’un secret inexplicable, però que es pot assaborir, i que resulta ben visible en el rostre de qui el degusta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s