El rite: Un endoll universal

Generalment, les pràctiques rituals de les tradicions espirituals tant són universals com particulars. Universals, ja que solen ser idèntiques per a tothom. Particulars, perquè a cadascú li aporten uns fruits que només aquesta persona degusta.

El vincle que es genera entre cada u i l’espiritualitat és totalment íntim. Ningú podria pas relacionar-s’hi de la mateixa precisa manera que una altra persona.

Una relació ineluctable

Seria impossible, per altra banda, que algú deixés d’estar en relació amb allò a què els rites apunten: L’aroma que es tasta amb la pràctica espiritual és el d’allò que prové d’una font comuna a tota l’existència. La unicitat de l’univers és ineluctable. Mai res podria escapar a llur origen, ni ningú podria arribar a separar-se d’allò que el manté en vida.

Encara que la relació d’una persona amb els rites sagrats sigui poca o nula, allò que els rites aporten no s’esgota pas, i un sempre serà a temps de retrobar-s’hi de nou.

I és que els rites són com un endoll que connecta a una font d’energia. A una font que tot ho alimenta, permanentment, siguin quines siguin les característiques dels adaptadors que s’hi acoblen.

Encara que tothom utilitzi adaptadors diferents, ajustats a les singularitats que cada u presenta, de font només n’hi ha una: La mateixa que nutreix els nostres trets particulars sense per això fer que deixem de pertànyer a l’àmbit d’allò universal.

Els rites ho són realment si ens aboquen al punt de trobada entre allò particular i allò universal, i ens permeten provar que en aquelles diferències que tant ens distingeixen s’hi troben les energies que ens uneixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s