Perquè volem canviar el món?

Volem canviar el món, però no per tal de canviar la naturalesa de les coses, ja que tot l’existent té el séu sentit i la seva bellesa, sinó justament per ressaltar aquesta part tan bella i significativa de les coses que, certament, no sempre resulta evident.

No hi ha, en el món, una cosa millor que una altra, però sí que n’hi ha que, per una o altra raó, expressen millor la seva naturalesa essencial i causen admiració, mentre que d’altres es mostren corrompudes i ensenyen la seva pitjor cara.

Canviar el món, per tant, no vol dir lluitar contra res, sinó a favor de. Canviar el món vol dir procurar que les diferents naturaleses que conformen l’existència arribin a brillar amb tot el séu esplendor, tal com són quan res les atemoreix o n’oculta la bellesa intrínseca. Naturalment, cal que tinguem present que canviar el món no vol dir una cosa diferent a canviar-nos a nosaltres mateixos, perquè quan canvia el dins canvia el defora, i viceversa.

En aquest sentit, doncs, canviar vol dir procurar que les coses siguin com realment són. Paradoxal, oi? Doncs sí. Paradoxal del tot, perquè cal canviar per, simplement, arribar a ser allò que realment ja som, i cal canviar el món per tal que aquest es mostri i es comporti tal com realment és.

Som-hi, doncs: Canviem! Siguem el què ja som! No permetem que aquesta boira que tan sovint ens ofusca segueixi o ocultant la bellesa inherent a la vida. Traiem la pols als nostres cors i estimem-nos –tal com som i canviant-nos al mateix temps–, perquè som perfectes tal com som, amb les nostres imperfeccions, els nostres errors i les nostres pors, però amb nosaltres al cap i a la fi. Amb tots nosaltres, sí, perquè si som aquí és perquè és amb nosaltres que ha de ser el món.

Estimem-lo tal com és, doncs. Canviem-lo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s