El dejuni ajuda a aquietar l’ego

Al dejunador se li presenten menys pensaments, menys ganes de bellugar-se i més ganes d’introspecció i repòs. Poc a poc, el dejuni li aquieta l’ego.

L’esperit de qui està dejunant està serè i tranquil, ben allunyat de les obsessions i les obcecacions. Però els sentits estàn atents, i està concentrat i lúcid. Està en repòs, però atent. No està descansant, però tampoc està del tot actiu. Manté un comportament passiu i amatent.

Si es dóna el cas que es troba enmig d’una discussió, no té gens de ganes de participar-hi. Al contrari, té ganes de posar-hi pau i de conciliar les posicions divergents, perquè s’entristeix de veure com discuteixen les persones. Confia que el problema es pugui resolgui tranquil·lament i dóna el millor que pot oferir: aportar pau, perquè la pau és l’estat interior de qui dejuna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s